Teatox Rocks – Voor het eerst aan de teatox

Een detox staat hoog op mijn bucket list – die ik overigens niet heb, maar mocht ik eens zo’n lijst opstellen, dan zou een detoxkuur daar dus hoog op staan. En dan het liefst een all inclusive ontgiftingskuur op een warm oord in de zon. Een week lang leven op sapjes, supplementencocktails en liters water en kruidenthee in combinatie met yoga, stoombaden en massages en af en toe een klysma in je billen om alle gifstoffen en troep uit de darmen te spoelen. Ik denk dat je je daarna een compleet nieuw mens voelt (met hooguit zere billen).

Maar goed, zo’n kuur doe je niet even tussen de bedrijven door. Laten we maar wat kleinschaliger beginnen. Met een teatox: een programma waarin je twee weken lang dagelijks kruidenthee drinkt om je lichaam te reinigen, ontgiften en vet te verbranden. Daarnaast mag je gewoon eten. Klinkt goed toch? Je hebt teatox-programma’s van verschillende merken. Ik gebruik de Leptin Teatox die ik mocht uitproberen van detoxshop.nl. De timing is perfect, want de afgelopen tijd heb ik volop lopen bunkeren.

Energieboost

Het reinigingsprogramma bestaat uit twee soorten thee: de Morning Boost en de Night Cleanse. De ochtendthee drink je elke ochtend voor je ontbijt. Deze thee geeft je een energieboost waardoor alles in het lichaam op gang komt. De avondthee drink je om de dag, ongeveer een uur voor het slapengaan. Deze thee stimuleert de reiniging van het lichaam. Een combinatie van de twee theesoorten zorgt voor een goede reiniging en vetverbranding (altijd goed). Ik kreeg het advies om daarnaast gezond te eten. Veel groenten en voldoende fruit (niet teveel in verband met de suikers).

Morning boost

Elke ochtend start ik de dag braaf met een grote kop ochtendthee. Ik ben geen enorme theeleut (ook geen koffieleut en waterliefhebber trouwens, waardoor ik volgens mij een chronisch vochttekort heb), maar deze thee is goed te drinken. Ik merk dat het mijn hongergevoel gedurende de dag onderdrukt, waardoor ik minder snel naar snacks grijp. Ik eet deze twee weken vrij gezond, drink veel water en vervang één maaltijd per dag voor een groen sapje (vaak wat fruit, spinazie en boerenkool gemengd met water). Helaas ontdek ik na zo’n 18 jaar ook weer de gouden combinatie van pindakaas en hagelslag op rijstwafels en eet ik twee avonden een paddoburger (mét curry en mayo, maar zónder brood). Verder loop ik drie keer per week hard en wandel ik veel. De eerste dagen ben ik moe en lijkt mijn huid (die altijd een ramp is) nog slechter te worden. Ik denk dat dat een teken is dat alles eruit moet, want na een paar dagen merk ik dat ik meer energie krijg en dat mijn huid opknapt.

Stoelgangboost

De avondthee is verrassend lekker. Om de avond nestel ik me met een groot glas kruidenthee en een luisterboek op de bank. Na de thee val ik in no time in slaap terwijl ik daar normaal vaak moeite mee heb. Fijn! De ochtend na de avondthee merk ik het tweede effect van deze thee. Op de wc om precies te zijn. Yep, deze thee stimuleert de stoelgang. Vooral de eerste dagen van het programma waren mijn toiletbezoekjes per dag verdriedubbeld (moest ook vaker plassen dan normaal). Helaas bevond ik mij op een van deze ochtenden op mijn werk. (Ja, beste collega’s die dit lezen, it was me.) Maar goed, die meuk (ik wilde shit zeggen, maar dan wordt het wel een heel viezig verhaaltje) moet er toch uit om het lichaam te reinigen.

Na twee weken laat de weegschaal me zien dat ik ruim anderhalf kilo ben afgevallen. Da’s mooi meegenomen! Verder merk ik dat ik meer energie heb en dat mijn huid meer straalt. Natuurlijk is het lastig om te zeggen of dat alleen door de teatox komt, het zal vast een combinatie zijn van gezonder eten, bewegen en de thee. Ook had ik een minder opgeblazen gevoel, maar gezien die toiletbezoeken in de ochtend kijk ik daar niet gek van op. Hoewel de teatox voor mij geen grootse veranderingen met zich meebrengt – wat ik ook niet verwachtte – ben ik er zeker van overtuigd dat deze kuur een positieve werking op het lichaam heeft.

Pluspuntjes:

  • De thee vermindert mijn (normaal gesproken chronische) hongergevoel;
  • Meer energie;
  • Minder opgeblazen gevoel;
  • Slapen als een roos;
  • 1,7 kilo minder met me meeslepen.

Minpuntjes:

  • Verplicht thee drinken in de ochtend;
  • Veel plassen;
  • Die ene keer op het werk.

Eerste keer en ook de laatste keer?

Vooral na een periode flink bunkeren of een stressvolle tijd, zou ik wel opnieuw aan de teatox gaan. En misschien durf ik zelfs ooit over te stappen op zo’n diehard detox met sapjes, supplementencocktails en klysma’s in mijn billen.

Ook aan de teatox? Je bestelt de Leptin Teatox bij detoxshop.nl/teatox.

Leave a Reply