HEL(P)NACHT! – Voor het eerst Helweek – dag 4

Om 5.00 uur staat het janken me nader dan het lachen. Over eenentwintig (!!!) uur mag ik pas weer mijn warme bed in. Komende nacht is helnacht en mag ik niet slapen. Geloof me, dat gegeven gaat je niet in de koude kleren zitten. Om het nog wat zwaarder te maken, staat dag 4 in het teken van uit je comfortzone stappen. Ik ben nogal trouw aan mijn comfortzone. Daar kom ik niet graag buiten, want daarbuiten is het eng. Maar ik wil er aan werken, want volgens Bertrand begint het leven waar je comfortzone eindigt. En zijn wil is wet deze week.

Ik ga vandaag voor een onbekende looproute en loop twintig minuten achter elkaar hard. Weer een nieuw doel behaald! Daarna eet ik havermout (met mango en aardbei in plaats van banaan en blauwe bessen) en fiets ik naar de sportschool voor een groepsles Body Challenge waar ik al een halfjaar m’n gezicht en afgetrainde lijf (HAHAHA) niet heb laten zien. Ik besluit tijdens de les niet te smokkelen en ook niet voor de makkelijke opties te gaan. De rest van de dag bevind ik me veel buiten mijn comfortzone. Vaak een ministapje erbuiten, maar toch. Ik probeer mijn eerste kringloopoutfit bij elkaar te shoppen (en doe mijn best om niet aan vieze, zwetende mensen te denken), ik waag me aan de Bean Boozled Challenge (word al weer misselijk als ik eraan denk), ik draag voor het eerst felrode lipstick (sexy, maar wat een gesmeer) en ga daarmee uit eten, tijdens het etentje kies ik voor een salade in plaats van pizza of pasta en ik geef de koekjes bij mijn muntthee aan mijn vriend. (“Eet ze nú op, anders bedenk ik me!”) Ook kijk ik voor het eerst in mijn leven een horrorfilm in de bios. En dat is wel even een dingetje hoor. Een spannende thriller thuis op de bank kijken valt namelijk al niet binnen mijn comfortzone… Na lang twijfelen besluit ik het toch te doen. Bloednerveus neem ik plaats in de bioscoopstoel en met mijn vingers in mijn oren en samengeknepen ogen kijk ik twee uur lang naar enge griezels. Na afloop weet ik het zeker: binnen de comfortzone is alles beter.

1447000002170 1447000916951 1447001047627

Om 1.00 uur slaat de vermoeidheid toe. Deze nacht is bedoeld om opgestapeld werk weg te werken, maar ik kan me nergens op concentreren. Ik ben kapot. Het lukt me om vierentwintig uur lang wakker te blijven. Als ik langer doorga ben ik morgen niets waard. Het is 5.00 uur. Ik ga slapen.

Leave a Reply