Oh, wat ben ik mooi! – Voor het eerst Helweek – dag 6

5.00 uur. Wat een heerlijk tijdstip om de dag te beginnen. Ik ga ervoor! Vandaag is namelijk happy day. Een dag waarop ik alleen positieve en proactieve gedachten mag hebben over mezelf, mijn omgeving en de mensen om mij heen. Het doel hiervan is om te ervaren hoeveel betekenis mijn eigen manier van denken heeft voor de manier waarop ik me voel. Want wat je denkt beïnvloedt dat wat je doet, stelt Bertrand. Dat het een zware uitdaging is blijkt als ik om 5.05 uur voor de spiegel sta. Ik zie geen ontploft kapsel, geen loensende ogen van vermoeidheid en geen wallen, maar een frisse, jonge meid die ervoor kiest om op zaterdag vroeg op te staan om alles uit haar dag en haar leven te halen. Het werkt. Want ik moet er zelf om lachen en lachen is goed.

Ik voel dat ik moe ben, maar ik ben sterk genoeg om wakker te blijven. Ik voel me fantastisch. Ik kan dit! Geforceerd dreun ik deze mantra’s op als ik voel dat ik wegdommel tijdens mijn ontbijt. Tijd voor wat beweging in de mooie natuur! Vandaag loop ik voor het eerst in twee jaar een halfuur achter elkaar hard. Daar ben ik best trots op. Pardon. Daar ben ik megatrots op. Een geweldige prestatie, dat mag gezegd worden. Om dit te vieren stel ik aan vriendlief voor om buiten de deur te ontbijten. Ik zondig met een brownie. Ach, zie het als een beloning.

’s Middags schrijf ik een blogpost en een sollicitatiebrief, ga ik aan de slag met opdrachten uit mijn zelfhulpboeken en maak ik een lijst van alle dingen waar ik goed in ben. Fijn om een week lang zo bewust met jezelf bezig te zijn. Om 22.30 uur lig ik in bed. Op zaterdagavond ja. Voordat ik in slaap val sta ik nog even stil bij alles waar ik dankbaar voor ben. Oh Happy Day!

Leave a Reply