Maskers, mee-eters en meetapparaten – Voor het eerst een hannah gezichtsbehandeling

Geschreven voor de Zwaluwhoeve – 26 juni 2014

hannah-300x276

Littekens van jeugdpuistjes, pigmentvlekken door zon en poriën waar je niet omheen kunt. Ja, mijn huid is een ramp. Ik heb ook geen idee welke verzorgingsproducten ik moet gebruiken. Mijn gezicht is het ene moment kurkdroog, het andere moment vettig en van een plotselinge pukkelaanval – met een stuk of drie hardnekkige monsters die je hele gezicht verdoven – kijk ik niet eens meer op.

Een huidcoach bezoeken voor een gezichtsbehandeling doe ik vrijwel nooit. Ik heb ooit een behandeling gehad en die beviel prima, maar echt bijzonder vond ik hem niet.

De hannah Facial van veertig minuten bij Wellnessresort de Zwaluwhoeve is de tweede gezichtsbehandeling die ik onderging . Op beautyblogs las ik er goede verhalen over. Behandelingen van hannah zouden niet te vergelijken zijn met ‘gewone’ gezichtsbehandelingen. Ook al had ik weinig vergelijkingsmateriaal, benieuwd was ik wel.

Voorafgaand aan de behandeling las ik me alvast in over het concept van hannah. ‘Effectieve en duurzame huidverbetering voor iedereen.’ Kom maar op! Eenmaal in de behandelruimte dekte de huidcoach me toe met een deken en legde ze uit waar hannah voor staat – ha, wist ik al! – en wat ik kon verwachten.

Met een apparaatje meette ze het vochtgehalte (kan beter), vetgehalte (oké) en de zuurgraad (perfect) van mijn huid. Nadat ze mijn gezicht nog beter analyseerde, concludeerde ze dat ik een gemengde huid heb. Mooi, weet ik meteen wat voor producten ik moet gebruiken. Na een grondige reiniging volgden een peeling van mijn gezicht en een scrub van mijn decolleté. Hoewel de peeling geen korrels bevat, was hij toch heel erg voelbaar. Apart, maar niet onprettig.

Ook mijn onzuiverheden werden aangepakt. In hoog tempo verwijderde de specialiste de mee-eters op en rondom mijn neus. Ze adviseerde me om dit een paar keer per maand zelf te doen. “Dat is voldoende.” Ik heb haar maar niet verteld dat ik in mijn leven nog nooit een mee-eter heb verwijderd. Ook aan mijn wenkbrauwen had ik al anderhalf week barweinig gedaan. Dat was blijkbaar te zien, want terwijl een masker zijn werking deed (en ik mijn gezicht steeds minder kon bewegen) werden de bosjes haar boven mijn ogen bijgewerkt.

De behandeling eindigde niet met één dikke laag crème, maar met verschillende dunne laagjes crème die met laagjes (vitamine)spray werden afgewisseld. Een verfrissend gevoel. Ook mijn decolleté, nek en schouders werden ingesmeerd. Geen geaai, maar een stevige massage. En dat is naar mijn idee ook kenmerkend voor de hannah-behandeling. Geen soft gedoe. Het voelde alsof elk product en elke beweging echt iets met mijn huid deden. Soms wat gevoelig, maar zeker niet pijnlijk. Na afloop voelde mijn gezicht superzacht aan. In de spiegel zag ik – behalve mijn littekens en pigmentvlekken – een stralende huid. Ook de dagen erna zag ik verschil.

Deze behandeling is zeker voor herhaling vatbaar. Zelf gooi ik er ook wat vaker een scrub of maskertje tegenaan. Voor de gemengde huid uiteraard. En misschien, heel misschien, ga ik zelfs die mee-eters wel een keer te lijf.

Pluspuntjes:

  • Aan de hand van een meetapparaat weet je precies wat voor type huid je hebt (tot voor kort zette ik die van mij in de categorie ‘probleemhuid’)
  • Je huid voelt na afloop superzacht

Minpuntjes:

  • Niet alle momenten zijn even relaxed. (mee-eters verwijderen!)
  • Na de behandeling wil je elk product dat gebruikt is aanschaffen. Na het bekijken van de prijslijst is die drang toch iets minder.

Eerste keer en ook de laatste keer? Nee, vast niet de laatste keer. Mijn huid kan zo af en toe wel een boost gebruiken.

Leave a Reply