Een en al euroforie – Voor het eerst helweek – dag 3

Ik ben niet zo’n planner. Ik vind plannen lastig en een beetje saai. Maar vandaag niet, want dag 3 staat in het teken van timemanagement. Ik neem me voor om me strikt aan mijn planning te houden en ik concentreer me steeds op één ding tegelijk, want Bertrand houdt niet van multitasken. En ik dus ook niet. In de vroege ochtend begin ik al met singletasken. Ik werk mijn ontbijt niet tijdens het lezen naar binnen, maar focus me op één ding tegelijk. Wat zal Bertrand trots op me zijn.

Hardloopschoenen aan en gaan! Mijn doel is om drie keer acht minuten aaneen hard te lopen met steeds twee minuten wandelen ertussen en het lukt! Ik plak er een wandeling aan vast en geniet. Ik geniet van de rust buiten, van de natuur om me heen, van de opkomende zon die door de bomen schijnt, van de dieren die ik tegenkom en van mijn kleine hardloopprestatie. En ik lach mezelf uit. Welke gek voelt zich om 7.00 uur in de ochtend, lopend in de buitenlucht, nou zielsgelukkig? Ik dus. Helweek is zo gek nog niet.

Ook de rest van de dag ben ik in euforische stemming. Ik doe superveel ideeën op voor mijn blog, voor andere projecten en voor mijn toekomst en werk ze meteen uit. Ik bestel boeken die me hierbij kunnen helpen en struin tientallen sites af voor informatie en nog meer ideeën. Ik verlies mij in het internet, vergeet de tijd en helaas ook mijn planning. We zijn inmiddels uren verder. Ik baal van mezelf, maar probeer het ook positief te bekijken. Ik weet nu zoveel beter wat ik wil. En ik was enorm gefocust. Daar is geen twijfel over mogelijk. En brainstormen over mijn toekomst stond toch op de planning voor vandaag? Weliswaar niet zes uur lang, maar toch.

In bed pak ik mijn meditatie-app erbij om mijn hoofd leeg te maken, maar al gauw besef ik dat er een complete meditatie-appstore voor nodig is om al mijn gedachten kwijt te raken. Ik bereid me mentaal voor op morgen: de meest helse dag van deze week.

Leave a Reply