Hel overleefd? Hell yeah! – Voor het eerst Helweek – dag 7

Zondag. De laatste dag van helweek. Hoewel ik vandaag niet hoef te werken van Bertrand, gaat de wekker gewoon om 5.00 uur. Na een klein ontbijt trek ik m’n hardloopschoenen aan voor een rondje van vijf kilometer door het park. Ik neem een korte pauze bij de schapen. Aah, ik word altijd zo blij van dieren! En van de fijne zon trouwens ook. ’s Middags pak ik de trein richting Almelo voor een feestje van mijn oom. Ik beloon mezelf met een plek in de eerste klas. Heb ik wel verdiend na deze week. (Nee hoor, nu maak ik het mooier dan het is, ik had gewoon nog een gratis NS-kaartje over dat niet lang meer geldig is en waarmee ik eerste klas mag reizen.) Op het feest van mijn oom, neem ik Roti Kukus, Spekkoek en Sponscake. Dat mag vandaag, zegt Bertrand!

Als ik weer thuis ben is het tijd om de balans op te maken. Wat heeft helweek mij gebracht en wat heb ik geleerd? Allereerst ben ik erachter gekomen dat je met die extra uurtjes in de ochtend heel veel gedaan kunt krijgen. Er is niemand die je stoort. Al vind ik 5.00 uur wel erg vroeg om de dag te beginnen… Ook yoga en een halfuurtje lezen in de vroege ochtend werken goed voor mij. Mijn meditatiesessie las ik liever op een later moment van de dag in. Tussen het werken door of voor het slapengaan bijvoorbeeld. Fijn om mijn hoofd leeg te maken en mijn lichaam te ontspannen. Het meest verbaas ik me nog over de energie die ik krijgvan een ochtendwandeling. Wie had gedacht dat ik dát ooit zou zeggen? Ik niet.

De tv heb ik geen moment gemist. In plaats van ’s avonds naar de beeldbuis staren, plofte ik met een boek op de bank of checkte ik Facebook. Want ja, geen social media overdag vond ik wél lastig. Al zorgde deze onthouding er wel voor dat ik me beter kon concentreren op mijn werk en minder snel was afgeleid.

De afgelopen zeven dagen hebben mijn leven niet drastisch veranderd, maar dat verwachtte ik ook niet. Wel is mijn to-do-list een stuk korter geworden, ben ik veel over mezelf, mijn dromen en mijn doelen te weten gekomen en heb ik een paar flinke stappen richting deze doelen gezet. Ook weet ik door deze helweek dat rode lipstick mij verrassend goed staat, dat kringloopwinkels best leuke kleding en tassen verkopen en dat ik nooit meer tien euro besteed aan een bioscoopkaartje voor een horrorfilm. Altijd handig om te weten. En vergeet mijn hardloopprestatie niet he? Die zag ik aan het begin van helweek namelijk niet aankomen.

Helweek. Een leerzame week die op sommige momenten heel zwaar was en op andere momenten juist prima te doen. Een week die me altijd bij zal blijven? Hell Yeah!

 

Leave a Reply