Big hair, don’t care – Voor het eerst hairextensions

Uit: Wellness Magazine – Beauty editie – jaargang 4 – nr 3 – juli-oktober 2014

Mijn kinderfoto’s lieten het al zien: dit meisje moet het later niet van haar indrukwekkende lokken hebben. En ze hadden gelijk. Geen volle bos glanzend haar pour moi. Nu moet ik bekennen dat ik ook weinig moeite doe om er wat van te maken. Niet meer dan nodig is eigenlijk. En nee, mijn haar doorkammen vind ik niet altijd nodig. Soms is zo’n knoperige haardos zelfs nog fraaier dan die slappe, futloze plukken die treurig langs mijn gezicht vallen. Big, sexy Hollywood hair? Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Omdat ik zo’n kapsel toch een keer wilde ervaren, besloot ik de natuur een handje te helpen. Ik liet hairextensions zetten.

Aan de dames van Beauty by Roos de taak om mijn sluike haren om  te toveren tot een waar celebrity-kapsel. Een beetje huiverig was ik wel. Zit mijn haarkleur er wel tussen? En ziet het er niet nep uit? Haarstylist Eline stelde me al gerust bij het plaatsen van de eerste Hairloxx Professional-extension. Geen kleurverschil. Voor een natuurlijk effect voegde ze ook lichtere plukken toe. In totaal kreeg ik 75 extensions; een standaard  volumebehandeling. Door middel van geluidstrillingen werden de plukjes haar met een tang aan mijn eigen haren bevestigd. Van nephaar is geen sprake. De extensions zijn afkomstig van Indiase vrouwen. Ik kan er alles mee doen wat ik wil: stijlen, krullen, verven. Ik heb maar achterwege gelaten dat de keren dat ik met een stijl- of krultang in de weer ben geweest op één hand – twee vingers – te tellen zijn. Na ruim twee uur zaten alle extensions erin en werd mijn haar bijgeknipt en in model geföhnd. Het resultaat? Een prachtige, volle bos glanzend haar die ik tot voor kort alleen op de hoofden van celebs en andere geluksvogels aantrof.

Toen ik de salon uitliep, leek het alsof iedereen naar mijn nieuwe haar staarde. Dat ik als de donkere variant van Paris Hilton – zelfverzekerd en trots – door de straten flaneerde, had daar wellicht mee te maken.

Ik ben heel blij met mijn haar. Ik heb mijn eerste stijltang en föhn al aangeschaft en de makers van haartutorials op YouTube zijn heel wat views rijker. Dat de extensions zo natuurlijk ogen verrast me nog het meest. Straks denken mensen nog dat ik vooraan in de rij stond bij het uitdelen van de kapsels. Laat ze maar in die waan. Mijn kinderfoto’s verstop ik gewoon.

Pluspuntjes:

 • Een mooie, volle bos haar!
 • Een paar maanden lang nauwelijks bad hair days

Minpuntjes:

 • Een beetje prijzig is het wel
 • Twee keer per dag kammen

Eerste keer en ook de laatste keer? Eigenlijk wil ik nooit meer zonder, maar de prijs en het verzorgen van de extensions houden me een beetje tegen.

3 Comments on Big hair, don’t care – Voor het eerst hairextensions

 1. Sabrina
  22 oktober 2014 at 08:13 (5 jaar ago)

  Leuk!! Maar ‘haar afkomstig van Idiase vrouwen’? Moet ik me zorgen maken? Niet stiekum mijn haar afknippen he 😉

  Beantwoorden
  • hetproefmonster
   22 oktober 2014 at 12:12 (5 jaar ago)

   Haha, is het je niet opgevallen dat je laatst een pluk haar miste? :p

   Beantwoorden
   • Sabrina
    23 oktober 2014 at 12:03 (5 jaar ago)

    Ja ik dacht al, wat lijkt jou haar ineens op mijn haar, maar dat IS dus mijn haar :p

    Beantwoorden

Leave a Reply